Protheses, vakkundig en snel

Een gehele prothese, voor boven én onder, is binnen 10 werkdagen klaar. Reparaties en alle andere voorkomende kleine werkzaamheden als bv drukpunten, zijn op dezelfde dag klaar of u kunt er zelfs op wachten. Ter vervanging van een verouderde prothese, kan de verouderde prothese gebruikt worden voor de afdruk, waardoor u na één keer happen na 48 uur een nieuwe prothese kunt krijgen. Ook bij speciale spoedgevallen is het mogelijk de prothese binnen 48 uur te plaatsen. Patiënten kunnen na plaatsing op elk gewenst moment terug komen voor controle, drukplekken of andere klachten.

Klikprothese

Een klikprothese is een volledige gebitsprothese die rust op implantaten en een veel betere oplossing dan een loszittend kunstgebit. Een klikgebit is een uitmuntend systeem waarbij de kronen of een volledige brug in de kaak worden geplaatst op en met behulp van tandimplantaten en drukknoppen.

Over het algemeen zijn er minstens twee implantaten nodig in zowel de bovenkaak als in de onderkaak om de brug op zijn plaats te houden. Een klikgebit op implantaten is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit of voor mensen die voor de keuze staan om een gebitsprothese te nemen. Als uw kaakbot goed genoeg is kunnen er ook vier implantaten geplaatst worden. Dit verbeterd de stabiliteit, net als bij een gewone brug. En brug is immers stabieler zodra er meer pijlers worden gebruikt. Op de tandimplantaten worden de kunstelementen door middel van een kliksysteem bevestigd. Dit systeem zorgt ervoor dat kunsttanden in de mond altijd op de goede plaats blijven. De elementen zitten niet geschroefd of gecementeerd zoals bij een vast gebit. Dit betekend dat u de prothese kunt uitnemen om schoon te maken.

Onder bepaalde voorwaarden zal uw zorgverzekeraar het zetten van de implantaten en de bijbehorende prothese na goedkeuring bijna geheel vergoeden.

Hoe gaat de procedure in zijn werk?

Eerst komt u op consult. Dit consult is vrijblijvend en wij nemen alle tijd om u te informeren. De implantoloog bespreekt met u de mogelijkheden. U kunt vragen stellen en bepaalde wensen aangeven over de prothese. Uw gebit wordt gemeten en er wordt een afdruk gemaakt. De implantoloog maakt een planning. Tijdens deze planningsfase kunnen ook al die persoonlijke wensen van de patiënt worden doorgenomen over hoe het gebit eruit gaat zien. Bijvoorbeeld de kleur van de tanden, bepaalde voorkeuren voor de vorm en positie.

De volgende stap is het implanteren. Indien nodig worden er eerst tanden getrokken (tanden trekken wordt alleen gedaan als het om niet-gezonde tanden gaat die geen functie meer in de mond hebben). Meteen in de gaten van de extracties worden de implantaten geplaatst, na eventueel nog wat verwijden of opvullen van de wond. Deze fase duurt ongeveer een uur. De genezing rondom het implantaat geneest net zo voorspoedig als wanneer er geen implantaat zou zijn geplaatst, en in veel gevallen sneller en met minder pijn en opzwellingen.

Op de implantaten worden de balelementen geplaatst, die met de brug in verbinding komen door middel van een drukknopsysteem (vandaar de naam klikprothese). Hierop wordt de brug geplaatst, die van acryl is gemaakt. Dezelfde dag gaat de patiënt naar huis. U kunt daarna al meteen eten en – het belangrijkste – glimlachen.

De gehele duur van behandeling tot aan het definitieve plaatsen beslaat ongeveer 6 maanden.

Prothese

          ONZE BEHANDELINGEN

 
1

Angsttandarts

Bent u bang voor de tandarts? Dan bent u zeker niet alleen! Maar liefst veertig procent van Nederlandse volwassenen zegt in enige mate angst te hebben voor de tandarts.
 

Meer lezen >>
2

Snel een kroon

Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of andere tand-vervangende restauratie worden gemaakt.
 

Meer lezen >>

3

Tanden bleken

Wat de reden ook is, je tanden bleken is een makkelijke manier om je zelfvertrouwen een boost te geven.

 

Meer lezen >>

4

Snel een prothese

Een gehele prothese, voor boven én onder, is binnen 10 werkdagen klaar. Reparaties en alle andere voorkomende kleine werkzaamheden zijn op dezelfde dag klaar of u kunt er zelfs op wachten.

Meer lezen >>

5

Specialismen

Wanneer u problemen heeft met uw tanden en/of mond waarvoor uw eigen tandarts geen behandeling kan bieden of diagnose kan stellen, kunt u terecht bij Dental Clinic Prinsenhof.

Meer lezen >>